Čtvrtý a pátý den










Včera večer na mě padla nějaká únava, takže jsem usnula bez napsání příspěvku i bez večeře. Ale pomalu se to zlepšuje a doufám, že za dva dny budu moci zase vyrazit na cestu. 

A jak to vypadá v mém dočasném útočišti - městečku Invercargill? Je to tu dost prostorné a rozlehlé. Všude v centru jsou čtyřproudé silnice a semafory, i když doprava je minimální. Poloprázdné nebo spíše téměr prázdné ulice. I když třeba se to změní, protože spousta lidí má do 8. ledna vánoční volno. Domy jsou jen přízemní, případně do prvního patra. Vyšší budova je výjimkou. A silnice vedou až k obzoru, k nekonečnu. Včera jsem náhodou zahlédla výlohu místní realitky a říkám si, jestli by nebylo levnější koupit dům tady než v Čechách. Většina domů se nabízela na naše za 5 - 7 milionů korun.

V rámci odpoledních zdravotních procházek mám už prochozený místní park skrz na skrz. Proplétá se v něm botanická zahrada, zoo koutek, ptačí koutek, golf, diskgolf a fitness stezka. Je zajímavé, jak u nás jsou golfová hřiště přísně oddělená a je na ně zákaz vstupu, a tady jsou součástí veřejného parku. Všude tady poskakuje spousta ptáků, kteří hezky cvrlikají. 





Komentáře

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První den

Druhý a třetí den