Den 51.

 Twizel - jezero Tekapo, 58km, 7 hodin na kole

Dneska pokračovala naše cesta na kole bez batohů. Na kole proto, že těch 58km je potřeba dát za jeden den. Někteří borci to zvládnou i pěšky, ale většina jede na kole.

Ráno byla pořádná mlha a celkem chladno, takže jsme si mohli výhledy jen představovat. Ale v 11 hodin jsme dorazily k jezeru, respektive přehradě Pukaki, kde se začala mlha rychle rozpouštět a brzy jsme měli naprosto úžasné výhledy na hory za jezerem a na nejvyšší horu Mount Cook. Ještě s tou mlhou dole to bylo naprosto úžasné. 

Bohužel asi 30 km bylo opět po silnici podél kanálu, takže šílená dálava, protivítr a vedro. Ale zvládli jsme to a v 16hod dorazili do městečka Lake Tekapo a ke stejnojmennému jezeru.

Občas (např. dnes) mě nedostatečné služby na Zelandu štvou. Jednak mě dneska za 500kč (za místo pro stanování) ubytovali na něčem, co nejvíc připomíná prašnou, stěrkovou cestu. Kdybych nebyla tak spařená a na recepci to nebylo tak daleko, tak bych to šla reklamovat. 🤬 Ale aspoň jim tady funguje wifi, tak můžu aktualizovat blog. Nejvíce jsou nedostatečné služby poznat v oblasti gastronomie a na výběru zboží v obchodech. Např. v Poděbradech je na 6 km cyklostezky sedm možností občerstvení. Tady na 60 km ani jedno. Vlastně možna ani na celém Zelandu, protože tady žádné výletní občerstvení a chaty s restaurací nebo bistrem nevedou. To samé v kempech, žádné občerstvení, žádné obchůdky. Když je člověk unavený a spařený, tak by uvítal, kdyby si mohl zajít pár metrů na bistra na studené pivo a nemusel šlapat 2 km ve vedru do vesnice do obchodu. Tady prostě musíte myslet na všechno dopředu a mít všechno vlastní. 🤦‍♀️ Zároveň v obchodech mi přijde, že mají dost omezený výběr a zrovna teď bych potřebovala nové vložky do bot, což vypadá jako téměř neřešitelný problém.

Ale teď tady ležím na lehátku, koukám na západ slunce a kolem si hrajou zajíci a kachny, tak to není špatné.

Další etapa je asi na 5 dní a bude mít dva milníky: nejvyšší bod celé TA a překonám polovinu Jižního ostrova. 👍🏻

https://mapy.cz/s/mularubopa


Jezero Pukaki

 Nejvyšší hora Mount Cook v dopolední mlze

Já témeř u cíle

Západ slunce z kempu v Lake Tekapo



Komentáře

  1. Držíme palce!!!Ať to šlape v pohodě!!!😘🥰🫶

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

První den

Čtvrtý a pátý den

Druhý a třetí den