Den 49.

Chata Quailburn - Lake Ohau Lodge, 18,2 km, 8 hodin

Dneska zase jdeme společně s Chrisem. Ráno byl zase přízemní mrazík a potok, který jsme museli hned u chaty přebrodit byl děsně ledový. Rychle jsme utíkali nahoru do stráně, kde už svítilo slunce, abychom se zahřáli. Dneska bylo zase jasno, když se člověk hýbal, tak to bylo na krátký rukáv, ale jakmile zastavil, tak bylo chladno.

Cesta byla převážně lehká s mírným stoupáním. Jen kolem sedla, které jsme překonali ve výšce 1400 mnm, bylo asi 6 km více zarostlých, strmějších a kamenitějších, takže tady byl postup pomalejší. Zbytek byla jednoduchá pěkná pěšina.

Když jsme stoupali nahoru, tak krajina připomínala polopoušť. Vrcholky okolních hor byly suťovité a sklanaté, níže nějaká vegetace rostla, ale byla řídká a suchá a mezitím byla půda hodně kamenité. A rostliny připomínají sukulenty. Kolem sedla a na druhé straně už bujně rostla tráva a keře, od půlky stráně rostl krásný bukový les, který občas proťala kamenná moře. Byl odtud také krásný výhled na jezero Ohau a hory v pozadí.

Když jsme se dostali dolů, tak tady byla všude žlutá, suchá tráva a mnoho lesů v okolí bylo uschlých a spálených. Celkově je to tu rozlehlá a vyprahlá krajina. 

Pak nás čekalo v horku 6 km po prašné cyklostezce na ubytování Lake Ohau Lodge. 🥵

Po příchodu jsme se odměnili vychlazenou limonádou, nachos, vyhlídkou na jezero Ohau a nejvyšší horu NZ, zasněženo Mount Cook, sprchou a pračkou. 🛁 

Vypadá to, že jsem ztratila plavky, takže tu ležím jen v ručníku a čekám, až se mi vypere oblečení.


Chata Quailburn





V pozadí jezero Ohau






Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

První den

Čtvrtý a pátý den

Druhý a třetí den